Hírek
2023. márc. 24.
SZC
Országos verseny döntőjének adott otthont a Hunyadi
Nagy volt a nyüzsgés március 22-én délután és 23-án egész nap a Tolna Megyei SZC Hunyadi Mátyás Vendéglátó és Turisztikai Technikum és Szakképző Iskolában.

A VI. Országos Schnitta Sámuel Szakmai Csapatverseny döntőjén az ország hét iskolájának csapata mérte össze tudását a vendéglátóipar három kiemelt helyszínén, a vendégtérben, a konyhában és a cukrász műhelyben.
A megmérettetés a pincér tanulók első feladatával vette kezdetét: 20 különleges éttermi eszközt kellett felismerniük, amire 20 perc állt rendelkezésükre. Hamarosan elkezdték első feladatuk megoldását a szakács versenyzők is: a vendégtérben hideg előételt készítetettek, majd három adagot ki is tálaltak. Erre a feladatra is 20 perc volt adott. A pincér versenyzőkre még egy feladat várt, hagyományos érlelésű palack pezsgőt kellett kitölteniük 7 fleute pohárba, egyenlő arányba, 10 perc alatt. A ifjú cukrászok pedig közben torták burkolásán, díszítésén, felirat készítésén dolgoztak.
A fiatalok verseny második napján is igen komoly szakmai feladatokat teljesítettek, pompás terítékek, ételek kerültek ki a kezeik alól. Miközben a tanulók gőzerővel dolgoztak, szakmai előadások is zajlottak az iskolában, melyek révén a résztvevők jobban megismerhették a Schnitta Sámuel Magyar Éttermi Kultúráért Egyesületet, a hungarikumok világát, a szekszárdi borvidéket, a vadak gasztronómiai értékeit, valamint a kávékról is többet megtudhattak. Utóbbi három előadás során meg is ízlelhette a „témát” a hallgatóság.
Elmondható, hogy a közel 6 millió forintos összdíjazású versenyen minden csapat nyert, és a hasznos tapasztalatok, az újonnan született barátságok mellett értékes ajándékokkal térhetett haza.
Első helyezett:
Magán Kereskedelmi Akadémia, Párkány
A csapat tagjai:
Csapatvezető: Bottyán Szilvia
Kalmár Elizabeth – pincér
Kalmár Evelyn – pincér
Domonkos Beáta – cukrász
Surányi Éva – szakács
Ferner Valentína – szakács
Második helyezett:
Miskolci Szakképzési Centrum Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum és Szakképző Iskola, Miskolc
A csapat tagjai:
Csapatvezető: Cserei Lászlóné
Császár Beáta – cukrász
Jámbor Balázs – felszolgáló
Radványi Szilárd – felszolgáló
Kosztra Maja – szakács
Heinisch Gabriella – szakács
Harmadik helyezett:
Győri Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum, Győr
A csapat tagjai
Csapatvezető: Bódis István Sándor
Kiss Alíz – felszolgáló
Koczor Laura – felszolgáló
Németh Csenge Mercédesz – cukrász
Börzsei Benedek – szakács
Varga Botond György – szakács
Negyedik helyezettek:
Nagykun Baptista Oktatási Központ Általános Iskola, Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium Illéssy Sándor Technikum és Szakképző Iskola Tagintézménye, Kisújszállás
A csapat tagjai
Csapatvezető: Hajdú-Ráfis Tamás
Borók-Viktória Gréta – cukrász
Kalmár Zsolt – felszolgáló
Sándor Tünde Kata – felszolgáló
Boros Amanda – szakács
Szekeres Máté – szakács
Veszprémi Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium, Ajka
A csapat tagjai
Csapatvezető: Varga Zoltán
Hoffmann Hanna Réka – cukrász
Csipszer Nóra – felszolgáló
Kalányos Dzsenifer Bianka – felszolgáló
Nemes Mátyás – felszolgáló
Szabó Karina – szakács
Tolna Megyei Szakképzési Centrum Hunyadi Mátyás Vendéglátó és Turisztikai Technikum és Szakképző Iskola, Szekszárd
A csapat tagjai
Csapatvezető: Bakonyiné Pozsár Katalin Nikolett
Häckl Katalin – cukrász
Vékony Vanda Viktória – felszolgáló
Deli Máté – felszolgáló
Tóth Ákos – szakács
Vadász Péter – szakács
Debreceni Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola, Debrecen
A csapat tagjai
Csapatvezető: Hodosi Balázs
Bakos Fanni Enikő – cukrász
Veress Mónika Viktória – felszolgáló
Bedics Károly Róbert – felszolgáló
Páli Andrea Szilvia – szakács
Horgos Raymond Alexander – szakács
A legjobb szakács csapat különdíj:
Kosztra Maja, Heinisch Gabriella - Miskolci Szakképzési Centrum Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum és Szakképző Iskola, Miskolc
A legjobb cukrász munkáért különdíj:
Domonkos Beáta - Magán Kereskedelmi Akadémia, Párkány
A legjobb pincér élőmunkáért járó különdíj:
Jámbor Balázs, Radványi Szilárd - Miskolci Szakképzési Centrum Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum és Szakképző Iskola, Miskolc
GALÉRIA
VI. Országos Schnitta Sámuel Szakmai Csapatverseny - döntő
KAPCSOLÓDÓ HÍREK

Arannyal tértek haza Szolnokról a hunyadisok
Április 26-27-én a Tolna Vármegyei SZC Hunyadi Mátyás Vendéglátó és Turisztikai Technikum és Szakképző Iskola 3 fős csapata aranyéremmel tért haza a Szolnokon megrendezett Magyarország étele gasztronómiai verseny Szakma Ifjú Mestere betétversenyének országos döntőjéről.
2025. ápr. 27.
TMSZC Kommunikáció

Remekül sikerült a pályaorientációs családi nap
Idén is nagy sikerrel, a tavalyit is meghaladó érdeklődés mellett tartotta meg a Tolna Vármegyei Szakképzési Centrum Helló tavasz! Szia szakma! Pályaorientációs családi napját 2025. április 12-én a szekszárdi vásártéren.
2025. ápr. 14.
TMSZC Kommunikáció
Együtt csatlakoztunk a Zöld böjt kezdeményezéshez
A zöld böjt kezdeményezés a Pannonhalmi Főapátság bencés szerzetesi közösségének inspirációjából született meg, amely a teremtésvédelem és a környezettudatos életmód iránti elhivatottságát ötvözi a nagyböjti időszak spirituális hagyományaival.
2025. ápr. 7.
TMSZC Kommunikáció